Heb je een vraag over verlenging van je contract?

contractverlening

Verlenging bepaalde tijdscontract

Laatst vroeg mij een medewerkster of haar werkgever juridisch iets in de hand heeft als zij een verlenging van haar contract niet tekent. Wat was het geval?

Wijzigingen duur van verlenging

Werkneemster had een bepaalde tijdscontract van een jaar, dat in eerste instantie verlengd zou worden voor de duur van nog een jaar. Daarop was de werkgever teruggekomen en had het dienstverband met negen maanden verlengd.

In de aanzegbrief aan het einde van het tweede contract had werkgever haar laten weten het dienstverband niet te zullen voortzetten. Het vertrouwen van werkneemster in haar werkgever was door de wisselende toezeggingen niet bepaald verhoogd en zij besloot naar een andere baan uit te kijken, wat haar ook lukte. In de één na laatste week van haar dienstverband kwam de werkgever toch opeens nog op de proppen met een derde contract voor bepaalde tijd van drie maanden. Werkneemster was hierdoor redelijk onzeker geworden.

Ik kon haar gelukkig geruststellen en haar zeggen dat het haar goed recht is dit derde dienstverband niet aan te gaan en dat ze gewoon bij de nieuwe werkgever kon beginnen.

 

Ook zo’n vraag?

Zit je nu ook met zo’n vraag? Of wil je weten, of je werkgever je nog wel een derde contract voor bepaalde tijd kan/mag aanbieden? Neem gerust contact met me op. Ik help je graag!