Wat je over ouderschapsverlof moet weten

Hoe zit dat nou met ouderschapsverlof?

Een paar dagen geleden vertelde iemand mij dat hij deze maand ouderschapsverlof wil opnemen. Ik vroeg hem of hij dat al schriftelijk aan zijn werkgever had laten weten. Hij keek mij verbaasd aan, want hij dacht dat een mededeling aan zijn leidinggevende voldoende was.

Natuurlijk kan je met je leidinggevende in goed overleg het zo afspreken, niks aan de hand. Maar om teleurstelling te voorkomen, is het toch beter om als werknemer op de hoogte te zijn van de regels en die ook op te volgen.

Je moet nl. bij je werkgever ten minste twee maanden van tevoren het verlof schriftelijk aanvragen. En je geeft in je verzoek aan, hoe je het verlof wilt opnemen. Je werkgever mag het verlof in principe niet weigeren, maar mag wel in overleg met jou de verdeling en indeling wijzigen, als hij daarvoor belangrijke redenen heeft.

 

Onbetaald verlof of toch niet?

Ouderschapsverlof is in beginsel onbetaald verlof. Daarmee wordt je maandelijkse inkomen verminderd. Maar misschien is er in jouw bedrijf een CAO of bedrijfsregeling van toepassing, waarin bepaald is dat het ouderschapsverlof – gedeeltelijk – betaald wordt.

Heeft het opnemen van ouderschapsverlof ook gevolgen voor je pensioenopbouw of voor de inhouding van jouw bijdrage aan de pensioenpremie? Ook dat kan per bedrijf verschillen.

 

Overleg met je werkgever

Alleen al om antwoord te krijgen op die vragen, is het goed tijdig met je werkgever te spreken over je plan van je recht op ouderschapsverlof gebruik te maken.

 

Nog andere vragen?

Heb je nog andere vragen, bijv. hoe het zit als je zwanger wordt tijdens je ouderschapsverlof? Of als je het weer wilt stopzetten? Laat het me weten en ik adviseer je graag.

Meer weten?